jueves, 9 de mayo de 2019

Rarebirds Swarovski Optik Birdracing Team establece un nuevo récord para el #GlobalBigDay en Lleida


  • Los miembros del equipo contribuyen localizando 165 especies en Lleida durante el #GBD
  • De estas 165 especies, 161 espècies fueron vistas por el equipo en bloque, de acuerdo con las normas habituales de las maratones ornitológicas
  • Se trata, pese a circunscribirse a un área interior, de una de las marcas más altas registradas en Europa durante el GlobalBigDay.




En català (other languages: translation applet)


Quaranta països van contribuir a Europa al #GlobalBigDay organitzat per eBird. L'estat espanyol va ser l'únic en el que es van veure més de 300 espècies en un sol dia de forma cooperativa (311 d'acord amb eBird). El nostre equip va veure més de la meitat d'aquestes, establint un nou record per la zona on va fer la marató: Lleida, on cooperativament va contribuir amb 165 espècies al llistat.

Si considerem les normes d'altres anys de les maratons ornitològiques, la xifra a considerar en la que tots estàvem junts és de 161 espècies, igualment un nou record per a les comarques de Lleida i la xifra més alta regisrada durant el #GlobalBigDay2019 a Catalunya d'acord amb el portal ebird.org.

Durant aquesta jornada, en un sol dia, es van veure 2/3 dels ocells del món i el que és més important, no només es van veure sinó que dades sobre la seva distribució i abundància van ser introduides en aquest portal de ciència ciutadana per al benefici de la comunitat conservacionista i científica mundial. No només es palesa la riquesa d'un territori sinó que queda plasmada per a la posteritat i l'ús públic futur.

Volem donar un cop més les gràcies al nostre patrocinador Swarovski Optik, representat a l'estat espanyol per Esteller SL pel suport a l'equip i la col·laboració en la consecució d'aquests grans resultats, propis i a l'alçada de l'òptica que emprem.

El 2019 l'equip Rarebirds Swarovski Optik Birdracing Team va estar composat per 

Carolina Garcia (Barcelona)
Gorka Gorospe (Pamplona / Iruña)
Sergi Sales (Sant Feliu de Llobregat)
Ricard Gutiérrez (L'Hospitalet de Llobregat)

Fins la propera!


 
 

No hay comentarios: