martes, 5 de octubre de 2021

#rbsbt participarà en el #OctoberBigDay 2021

 

Els ocells migren dos cops l'any i aquest fenomen de la migració és quelcom que cal celebrar. Per aquest motiu ja fa anys que a la primavera i la tardor es celebren els dies dels ocells, quan solen celebrar-se diades per a mirar i registrar el nombre més gran d'espècies vistes en 24 hores.

A la primavera ja vam participar al Global Bird Weekend coincidint amb la tradicional marató ornitològica. A la tardor, l'october bird day coincideix amb el dia mundial dels ocells migratoris també (World Migratory Bird Day). Es tracta, per tant de posar de relleu la importància dels ocells pels ecosistemes i pel planeta. I en aquesta empresa sempre ens trobaran. Ni que hi  hagi virus o pandèmies pel mig, com en els darrers dos anys.

Què farem

Tots els membres de l'equip, siguem on siguem participarem a l'October Big Day entrant llistes a l'aplicació eBird, per a contribuir al coneixement global. Aquests llistats, que compartirem com a equip i amb el compte global de l'equip mundial Swarovski, seran la nostra contribució a la detecció màxima d'ocells que puguem fer el dia 9.10.2021.

Oriol estarà per Castella-Lleó i Gorka per Navarra. La resta de l'equip ens mourem per Catalunya.

A més, a les terres de l'Ebre, el nostre company Sergi Sales, de Fundació Plegadis, ha coordinat una marató per totes les terres de l'Ebre als efectes de sumar el màxim nombre d'espècies i celebrar-ho després a les seves instal·lacions. Allà hi serem uns quants i disposarem d'equips Swarovski Optik per a testar i resoldre dubtes. Hi haurà sorpreses també, amb algun sorteig de material oficial entre els participants registrats prèviament a causa dels protocols covid19.

 


Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (twitter @RBSBT_birdrace) i per aquest bloc on us explicarem com ha anat l'october bird day, on esperem contribuir a un bon record d'ocells observats al llarg de tot el món i els diferents llocs de la península on serem en particular.

Participeu al dia dels ocells d'octubre amb eBird i si veniu pel delta de l'Ebre potser ens veiem!

 

 

No hay comentarios: